Vraag het de redactie

LET OP: Dit is geen officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u sterk om met uw behandelend arts contact op te nemen.

Hooikoorts

redactiepulmonologie1, geschreven op: Donderdag 13 Mei '10 om 10:44

hooikoorts is de populaire naam voor de allergische neus- en oogslijmvliesontsteking die in voorjaar en zomer aanwezig kan zijn als pollen van bloeiende bomen, grassen en/of onkruiden in grote hoeveelheden de lucht zweven en op onze slijmvliezen contact maken met ons afweersysteem.

In de winter zijn deze pollen niet in de lucht aanwezig. Belangrijke allergische prikkels die dan veelal in het binnenhuismilieu aanwezig kunnen zijn zijn huistofmijt, meestal vanuit het beddengoed, of schimmels vanuit oud vochtig leer, oude voedselresten soms onder kasten en in muizennesten, vochtige wanden en meubels tegen buitenwanden, airco-systemen en vochtbakjes bij verwarmingsbuizen of in piano''s e.d.. Belangrijke aspecifieke prikkels kunnen ultrafijne micropartikels in de lucht zijn van roken, gasfornuizen zonder afzuiging, of pieken in luchtveronreiniging buitenshuis bij verkeersdrukte en files in de naaste woonomgeving.

Alle reacties op deze vraag

Titel Auteur Geschreven op
iconspacerHooikoortsFloor_astmaDo. 18 Feb '10 om 12:26
spacericonspacerHooikoortsredactiepulmonologie1Do. 13 Mei '10 om 10:44
(advertenties)